Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Meer loon voor hoveniers

Het loon van hoveniers gaat de komende twee jaar stijgen, dit is afgesproken in de nieuwe cao voor 18.000 hoveniers, zo meldt CNV Vakmensen donderdag. Dit akkoord moet nog worden voorgelegd aan de leden.

De stijging van het loon wordt in stappen doorgevoerd. 1 juli 2018 en 1 januari 2019 stijgt het loon 1,25%. En 1 juli en 1 januari 2020 stijgt het loon nog eens 1,55%.

Verbetering van arbeidsvoorwaarden

De verhoging van het loon is niet het enige wat is afgesproken in de nieuwe cao. Ook komt er meer geld vrij voor werkgevers om werknemers de VHG-brancheopleiding te laten volgen. De kosten hiervan bedragen 1000 tot 1500 euro per deelnemer.

Ter stimulering van scholing, gaat ook de diplomavergoeding omhoog van 250 euro naar 500 euro.

Jeroen Warmaar van CNV Vakmensen spreekt van een mooi resultaat. ‘’De werknemers gaan er de komende twee jaar financieel goed op vooruit. Maar ook komt er meer geld ter beschikking voor scholing en zijn er goede afspraken gemaakt voor oudere werknemers’’. 

Minder werken voor oudere werknemers

De laatste regeling, ‘Minder werken voor oudere werknemers’ (80-90 regeling), wordt verbeterd en verlengd naar 8 jaar voor zowel nieuwe als huidige deelnemers. Vanaf 60 jaar kunnen werknemers ervoor kiezen om 80 procent minder te gaan werken en daarbij 90 procent van hun loon te behouden. Ook wordt hierbij aandacht besteed aan oud-deelnemers die de volledige periode van de regeling hebben doorlopen, nog in de sector werken en nog niet de AOW-leeftijd hebben bereikt.

Huidige deelnemers evenals oud-deelnemers die voor de langere looptijd in aanmerking kunnen komen, krijgen hierover te zijner tijd bericht.

Meer reiskostenvergoeding 

De reiskostenvergoeding wordt ook aangepakt. Van 18 cent per kilometer naar 19 cent per kilometer. De maximale vergoedingen zien er als volgt uit:

  • €1,25 voor 1 tot en met 10 kilometer heen en terug
  • €1,75 voor 11 tot en met 20 kilometer heen en terug
  • €2,00 vanaf 21 kilometer heen en terug

Tegemoetkoming aanvullende ziektekostenverzekering

Een eventuele aanvullende ziektekostenverzekering kan de werknemer vrijwillig afsluiten. Wanneer de werknemer kan aantonen dat hij of zij heeft gekozen voor een aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie, wordt hiervoor per 1 januari 2019 een vergoeding verstrekt van 10 euro bruto per maand. 

Het principeakkoord is bereikt door Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen.nl

Verwante informatie 

Besparingskansen

Lees meer: besparingskansen voor hoveniers

Subsidies 

Lees meer: subsidies voor hoveniers

Miscalculatie

Lees meer: hoe voorkom ik miscalculatie?

inkoopgilde

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

 

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger! 

 

vrijdag 25 mei 2018