Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Veel voorkomende fraudezaken bij hoveniersbedrijven

Transacties komen veelvuldig tot stand op basis van blindelings vertrouwen. Het is ook prettig zaken doen met een betrouwbare handelspartner, maar sommige deals worden te snel gemaakt. In het Nederlandse handelsverkeer rijden namelijk personen rond die doelbewust hardwerkende ondernemers financieel duperen.

Geen goed gevoel bij zakenpartner

In veel gevallen is het leed al geschied voordat de nietsvermoedende ondernemer beseft een transactie te hebben gesloten met de firma ‘list en bedrog’. De louche ondernemer krijgt goederen of diensten geleverd en geeft letterlijk niet thuis als het op betalen aan komt. De malafide ondernemingen staan wel ingeschreven op een vestigingsadres, maar in werkelijkheid betreft de locatie een verzamelpand en blijven de bestuurders onvindbaar voor schuldeisers.

fraude hovenier

Rechtsvorm Limitid (Ltd) vaak frauduleus 

Uit onderzoek van Het Financieele Dagblad volgt dat de rechtsvorm Limited (Ltd) vaak wordt misbruikt. In 64 procent van de Ltd-faillissementen blijkt dat er sprake is van wanbeleid door de bestuurders. Het Financieele Dagblad kopte ‘Curatoren zuchten onder frauduleuze ltd’s’. Bij twijfel over de betrouwbaarheid van een handelspartner is het raadzaam om het handelsregister van de Kamers van Koophandel te raadplegen. In het geval dat de wederpartij handelt onder een Limited is het verstandig om zekerheid te vragen in de vorm van bijvoorbeeld directe betaling.

Acquisitie fraude

Naast de ‘verkeerde’ buitenlandse rechtsvorm begeven zich spelers op de economische markt die zich bedienen van misleidende handelspraktijken als acquisitie fraude. Zij verzenden spooknota’s voor bijvoorbeeld een bedrijfsvermelding in een ondernemersgids.

Een ondernemer wordt telefonisch benaderd met de vraag of zij de gratis bedrijfsvermelding van een eerder jaar wil verlengen. Bij weigering moet de ondernemer een fax ondertekenen en retourneren. Korte tijd later ontvangt men een rekening en na bestudering blijkt het eerdere faxbericht een aanvaarding van een overeenkomst te zijn. Het schriftelijke verweer levert niets anders op dan nog meer aanmaningen en uiteindelijk een sommatiebrief van een incassobureau dat vaak voor rekening van dezelfde bestuurder wordt gedreven.

De beste manier om acquisitiefraude te voorkomen, is onder geen beding een handtekening op een document te plaatsen en retourneren. Indien dit traject toch is ingegaan, raadpleeg dan een juridisch adviseur om de vordering te bestrijden.

Verwante informatie

Uurtarief

uurtarief hoveniers

Lees meer: uurtarief opbouwen

Seizoenswerk

seizoenswerk voor hoveniers

Lees meer: seizoenswerk voor hoveniers

Aanbestedingen

aanbesteding hovenier

Lees meer: aanbestedingen voor hoveniers

 

inkoopgilde 

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!