Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Mijn bedrijf is bijna failliet. Kan ik mijn schulden afkopen?

Helaas maken we allemaal wel eens mee dat je op een of andere manier wordt opgelicht en dat je hierdoor in financiële problemen kunt komen, waar je zonder hulp niet meer uitkomt en daardoor failliet raakt. Daarnaast zijn er ook nog andere omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je het financieel moeilijk krijgt, doordat je bijvoorbeeld ziek bent geworden, er diefstal is gepleegd, er brand is geweest of wat dan ook maar. Hier ben je natuurlijk voor verzekerd, maar wat als de verzekeringsmaatschappij moeilijk doet en het lang duurt voordat zij uitkeren.

Mijn bedrijf is bijna failliet, wat moet ik doen?

Allemaal omstandigheden die je niet zelf in de hand hebt, maar er wel voor kunnen zorgen dat je failliet gaat en je een paar jaar moet leven van een bijstandsuitkering, terwijl je wel een financieel gezond hoveniersbedrijf had. En dan de vraag, hoe zorg je er nu voor dat er een oplossing komt om uit deze situatie te komen, zonder dat je failliet gaat. Daarvoor verwijs ik jullie door naar onze leverancier CijferMeester. 

help-mijn-bedrijf-is-bijna-failliet

Hoe kan ik mijn schulden aflossen?

CijferMeester heeft namelijk een samenwerkingsverband met Intova. Een aantal CijferMeesters is zelfs lid geworden van Intova. Intova is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van bovengenoemde problemen. Intova doet dat door afspraken te maken met jullie leveranciers en met de belastingdienst om de schulden af te kopen. Nu hoor ik jullie denken, klinkt leuk, maar hoe kun je schulden afkopen als je niets te besteden hebt en de bank ook al niet wil meewerken om dit te financieren. Nou daar ligt juist de kracht van Intova. Intova maakt afspraken met leveranciers en de belastingdienst en is hier succesvol in doordat emoties geen rol spelen en zij hier al veel ervaring mee hebben.

Daarnaast gaat Intova onderzoeken of het mogelijk is om een BBZ-lening van de overheid te krijgen om hiermee de leveranciers en belastingdienst ook daadwerkelijk af te kopen door hen een percentage van de openstaande schuld aan te bieden. Zodra dit allemaal achter de rug is heeft jouw hoveniersbedrijf geen last meer van deurwaarders en andere schuldeisers, behalve dan een BBZ-lening die je in 3 tot 5 jaar moet aflossen aan de gemeente.

Uiteraard hopen we nooit dat je in de situatie komt, maar het is goed om te weten dat er een uitweg is om uit de situatie te komen en dat je gewoon kunt doorgaan met je onderneming.

Neem voor eventueel hulp contact op met je lokale CijferMeester of met het Intova bureau dat bij jou in de buurt zit.

Verwante informatie

Uurtarief

uurtarief hoveniers

Lees meer: uurtarief opbouwen

Seizoenswerk

seizoenswerk voor hoveniers

Lees meer: seizoenswerk voor hoveniers

Aanbestedingen

aanbesteding hovenier

Lees meer: aanbestedingen voor hoveniers

 

inkoopgilde 

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!