Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Subsidies voor hoveniers

Een subsidie is een bijdrage van de overheid of een andere non-profit organisatie aan een onderneming die iets wezenlijks wil gaan bijdragen aan de maatschappij. In veel gevallen is het niet haalbaar voor een onderneming om op eigen houtje een beweging in gang te zetten, de investering is vaak te groot. Met subsidie is het sneller mogelijk om een investering te kunnen doen die uiteindelijk ten goede zou moeten komen aan de onderneming en de maatschappij.

Wanneer worden er subsidies uitgekeerd?

Er zijn talloze subsidies beschikbaar. Misschien is het wel het makkelijkst te vangen door te kijken wat de gedachte van de overheid is. Als de overheid bijvoorbeeld als doel heeft om een tekort aan metselaars terug te dringen, dan zal de opleiding hiervoor gesteund worden door subsidies. Als blijkt dat een nieuw soort manier van lesgeven goed is voor de leerprestaties, dan zal hiervoor ook subsidie kunnen worden aangevraagd. Het is dus sterk afhankelijk van regelgeving waar subsidies uiteindelijk belanden.

Voor een hovenier geldt dat er veel gewerkt wordt met levend groen, (houten) constructies en andere materialen. Tussen deze materialen en goederen zitten ongetwijfeld zaken die overheden graag terugzien. Denk bijvoorbeeld aan de planten die een hovenier wegzet, welke voor het milieu alleen maar goed kunnen uitpakken. En dan ook nog het groen dat water langzamer kan afvoeren, zowel op de grond als op daken. Door het aanbrengen van groen wordt het rioleringsstelsel bijvoorbeeld alweer ontlast, wat overheden simpelweg geld bespaart. De aanwezigheid van groen in drukke steden zorgt bovendien voor verkoeling en leefbaarheid in de stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de biodiversiteit die je daarmee ondersteunt. De bloemetjes en de bijtjes moeten ook een plekje hebben, ook in de drukke stad.

 

- Artikel gaat hieronder verder - 

Vindt u dit een leuk artikel?

 

Wij schrijven in samenwerking met de redactie van krant 'de Hovenier'  en bedrijven in de groene sector wekelijks interessante artikelen. 
Innovaties, actualiteiten en adviezen komen aanbod in onze informatievoorziening. 

Wilt u deze, net als 3500+ andere hoveniers ook op de hoogte blijven?

Goed hoor " type="text" value=""
  

 

Zijn er subsidies voor hoveniers?

Hovenierswerkzaamheden lopen enorm uiteen. Er wordt in een heleboel vakgebieden werk verzet waar de overheid baat bij kan hebben. Eén van de pijlers is natuurlijk duurzaamheid, wat tegenwoordig overal terug te vinden is. Alles moet en zal duurzaam, dat geldt ook voor hovenierswerk. En dan zijn er wel wat dingen te bedenken, hieronder een greep uit wat mogelijkheden:

  • In een omgeving met groen daalt criminaliteit met circa 42%, blijkt uit de cursus ‘De levende tuin’ van VHG.
  • Groen op het dak is goed tegen de CO2-uitstoot en vermindert energielasten van zowel koeling- als verwarmingssystemen.
  • Groen gaat verwarming in de stad tegen. Door het overmatig aanleggen van een stenen ondergrond in plaats van groen, is soms de temperatuur in steden tot wel 10 graden Celsius hoger dan op het platteland.
  • Groen op schoolpleinen werkt (uiteraard) bevorderlijk voor de leefbaarheid op het schoolplein, maar ook voor de leerprestaties.

Dit zijn voorbeelden die aangeven dat een hovenier indirect veel meer doet dan aanleggen van groen. Er zijn een boel factoren die hierdoor positief kunnen worden beïnvloed en overheden steunen deze acties maar wat graag in de vorm van subsidies.

Naast deze voorbeelden, die allemaal te maken hebben met groen, zijn er natuurlijk ook andere manieren om duurzaam te werk te gaan als hovenier. Denk aan het soort verlichting dat wordt opgehangen, het hout waar de schop van gemaakt is, het wel of niet uitdraaien van bepaalde documenten. Het speelt allemaal mee.

subsidie voor hoveniers

Hoe kan ik een subsidie aanvragen?

Het is mogelijk om als collectief of individueel een aanvraag te doen voor een subsidie. Het traject dat moet worden doorlopen kan, afhankelijk van subsidies, er één zijn van de lange adem. Er zijn inhoudelijke verplichtingen waar je aan moet voldoen als ontvanger van subsidie, maar daarnaast zijn er ook nog procedurele verplichtingen. Hier komt nogal wat papierwerk bij kijken. Gelukkig hebben wij van Knippenborg subsidieadvies al meer dan geregeld het traject van subsidieaanvragen doorlopen. We zijn inmiddels wegwijs geworden en weten precies de ins en outs bij het aanvragen van een subsidie.

Verwante informatie

Bedrijfsauto

bedrijfsauto voor prive gebruik

Lees meer: prive gebruik bedrijfsauto

Seizoenswerk

seizoenswerk voor hoveniers

Lees meer: seizoenswerk voor hoveniers

Aanbestedingen

aanbesteding hovenier

Lees meer: aanbestedingen voor hoveniers 

inkoopgilde

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!