Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

VCA voor hoveniers

Naast de verhuur van allerhande materieel voor alle mogelijke projecten, verzorgt Boels Verhuur ook verschillende trainingen en cursussen. Zoals de VCA training, bedoeld om u als hovenier veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. De Hovenierskrant vroeg Bart Joosten, Accountmanager Boels Training, naar wat ins en outs.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers

Voor wie is VCA bedoeld?

De oorsprong komt uit de petrochemie, maar ze wordt ook veel toegepast in bijvoorbeeld de bouw, infra, logistiek en andere bedrijfstakken. Als ik goed ben geïnformeerd, beschikken ook veel hoveniers over gecertificeerde medewerkers.

Is VCA verplicht?

Het is geen wettelijke verplichting. Veel opdrachtgevers stellen een VCA-certificering voor bedrijven echter als voorwaarde om als uitvoerende organisatie werkzaamheden voor hen te mogen verrichten. Simpelweg vanwege het gemak en de zekerheid dat een aannemer een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering voert. Het komt ook veel voor dat bezoekers/medewerkers op een locatie over een VCA diploma dienen te beschikken.

Welke soorten VCA trainingen zijn er?

Er zijn twee verschillende cursussen beschikbaar voor het behalen van het VCA certificaat: B VCA (basisveiligheid VCA), een training gericht op de operationele medewerkers van een bedrijf. En VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden), een cursus bedoeld voor operationeel leidinggevenden. We bieden ze zowel op individuele basis als in groepsverband aan. U kunt onze trainingen volgen door het hele land. Een groepstraining kan zelfs gewoon op de locatie van de klant verzorgd worden, op een dag en tijdstip dat het hem het beste uitkomt.

Boels verhuur Inkoopgilde

Waarin onderscheidt de VCA training van Boels zich?

Behalve het VCA lesboek met de laatste eindtermen, krijgen alle deelnemers gratis toegang tot onze e-learning. Hierdoor kunnen ze zich nog beter voorbereiden. Ook hebben wij de beste trainers ter beschikking, die er -onder andere door de interactieve aanpak- alles aan doen om iedereen te laten slagen. Juist deze extra aandacht, vooral bij bepaalde doelgroepen, is zeer onderscheidend. Daarnaast zijn wij zeer flexibel en bieden wij alle mogelijkheden die het beste past bij de opdrachtgever.

Hoe lang is een VCA diploma geldig?

Het diploma is tien jaar geldig. Na deze periode dient men het examen opnieuw te doen.‚Ä® Noot: momenteel horen we in de wandelgangen dat in de toekomst het VCA wellicht gaat veranderen. Hoe dit eruit gaat zien en of bijvoorbeeld wellicht de duur wordt aangepast, is nog niet bekend.

Inschrijven? Vul onderstaand contactformulier in.

 Verwante informatie

Bedrijfsadvies

bedrijfsadvies hovenier

Lees meer: bedrijfsadviezen voor hoveniers

Cursussen en workshops

cursussen en workshops

Lees meer: alle cursussen en workshops