Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de gebruiker en het internet. Met deze versleutelde verbinding is het dus mogelijk om informatie uit te wisselen, zonder dat deze van buitenaf in kan worden gezien.

Maar naast uitwisseling heeft een website ook al data online staan die gevoelig kan zijn. Denk aan adressen en/of rekeningnummers van klanten.

Waarom moet ik een SSL-certificaat hebben?

Het is tot op heden een redelijk vrijblijvende bedoeling geweest. Als je geen SSL-certificaat had, liep je risico dat je data voor het grijpen zou liggen. Als je het wel had, liep je dit risico niet. Kwestie van een afweging, hoeveel is de informatie die u online heeft staan nu eigenlijk waard?

Nu de wetgeving omtrent online beveiliging is aangepast, is het verplicht om persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het is niet langer vrijblijvend, maar wettelijk verplicht om persoonsgegevens goed te beschermen. Dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Ook geldt dit voor contactformulieren en online bestellingen. Met een SSL-certificaat voorkomt u dat u aansprakelijk kan worden gesteld voor misbruik persoonsgegevens, fraude of datalekken.

Bovendien is het niet goed voor uw bezoekersaantallen om geen SSL-certificaat te hebben. Ook laat Google uw website niet meer zien wanneer deze niet beschikt over een SSL-certificaat.

Welke boete staat er op het ontbreken van een SSL-certificaat?

De overheid is al behoorlijk bezig met zaken omtrent privacy, denk bijvoorbeeld aan de cookie-wetgeving die de laatste jaren van kracht is. Ook bij het ontbreken van een SSL-certificaat is de overheid niet kinderachtig met de boetes. Er kunnen boetes worden uitgedeeld die kunnen oplopen tot €4500,-, afhankelijk per situatie.

Daarnaast kunnen de slachtoffers die mogelijk schade oplopen u aansprakelijk stellen omdat u een slecht beveiligde website heeft. Hoe gevoeliger de informatie, hoe hoger de eisen zijn ten aanzien van de beveiliging.

Hoe weet ik of mijn website veilig is?

Met een SSL-certificaat is uw website veilig en is de informatie die er uitgewisseld wordt privé. U kunt links bovenin de pagina zien of uw pagina beschikt over een SSL-certificaat. In dat geval staat er in de taakbalk een groen slotje naast het webadres.

https

Als de website geen groen slotje naast het webadres heeft staan, heeft de website geen SSL-certificaat en lopen de gegevens op deze website dus gevaar. Wilt u meer weten over het SSL-certificaat of hoe u deze kunt verkrijgen? Neem dan contact op met Inkoopgilde, we helpen u hier graag mee verder.

Verwante informatie

Facebook gebruik

Lees meer: Facebook marketing

Omzet uit uw website

omzet uit website

Lees meer: orders scoren uit website

Aanbestedingen

aanbesteding hovenier

Lees meer: aanbestedingen voor hoveniers

 

inkoopgilde 

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!