Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Lightpro

Techmar introduceert Lightpro 12 volt buitenverlichting voor de professional. Techmar is al ruim tien jaar actief als één van de bekendste aanbieders van 12 volt buitenverlichting in Europa. De onderneming exporteert haar producten naar zo’n veertig landen en profileert zich met succes als een innovatieve en proactieve trendsetter. Je vindt onze artikelen in alle grote bouwmarkten, tuincentra en speciaalzaken, aldus Gert Nijland van Techmar. “Vanuit die proactieve en innovatieve houding willen we nu met ons nieuwe merk Lightpro een stap richting de professionele markt zetten, de markt van de hoveniers. Uitgangspunt daarbij is dat we heel goed luisteren naar de vraag en daar de ontwikkeling van onze producten naadloos op afstemmen.”

Innovatief product na inventarisatie wensen hoveniers

Zo inventariseerde het bedrijf de klachten en wensen van de hoveniers met betrekking tot de conventionele systemen voor 12 volt buitenverlichting zoals die nu worden aangeboden. Vooral de vaste aansluitpunten en geringe kabellengtes hinderen de hoveniers. Het beperkt de mogelijkheden van een creatief lichtplan, terwijl de opdrachtgever juist alle kanten op wil met zijn tuinverlichting. Bovendien zijn de huidige connectoren in de markt te klein en bestaan ze uit losse onderdelen die aan elkaar moeten worden geschroefd. Erg lastig als je daar als hovenier met je werkhandschoenen mee bezig moet.

Nieuwe connector voorkomt beperkingen

Met de 12 volt buitenverlichting van Lightpro met de 25, 50, 100 en 200 meter kabels en de nieuw ontwikkelde connector zijn er geen beperkingen meer. Het Lightpro assortiment is zorgvuldig samengesteld in overleg met diverse hoveniers en bestaat uiteraard uit hoge kwaliteit spots, staande verlichting, oriëntatieverlichting en sfeerverlichting.

tuinverlichting

Met Lightpro, geheel ontwikkeld door Techmar, is die installatie een spreekwoordelijk fluitje van een cent geworden. " Voorheen werd 12 volt buitenverlichting met halogeen door de hoveniers nog niet echt serieus genomen. Daarom koos men dan vaak voor 230 volt. Maar met 230 volt moet je de hele tuin zo'n beetje op de kop gooien om verlichting aan te leggen. Met de komst van LED verlichting is het allemaal heel anders geworden. En is 12 volt buitenverlichting een perfecte vervanger van 230 volt gebleken. Je werkt nu met een relatief klein wattage per lamp en hebt geen graafmachine of een erkende installateur meer nodig om 230 volt kabels door de tuin te leggen. Zo komt het plaatsen van professionele tuinverlichting ineens binnen het handbereik van elke hovenier." 

Hoe werkt Lightpro?

Het systeem van Lightpro werkt heel eenvoudig. "De hovenier koopt kabels, de transformator en de connectors. Kabels zijn leverbaar in verschillende lengtes, transformatoren in diverse wattages. De kabel wordt door de tuin gelegd en op de transformator aangesloten, die de 230 volt omzet naar 12 volt. En dan komt de magie van Lightpro: de connector. Die sluit je, waar je maar wilt, aan op de kabel. Een kwartslag draaien en hij zit aard- en nagelvast. De connector bestaat uit een enkel deel, dus geen dopjes of schroefjes die plotseling wegspringen.

"Als de connector eenmaal vast zit, koppel je er een lamp aan en: hij doet het! De pinnetjes in de connector maken verbinding met de koperen draadjes in de kabel, waardoor de stroom wordt doorgegeven. En wil je later het netwerk uitbreiden, dan kan dat eenvoudig zonder de originele kabel te vervangen. Met een ‘male’ en ‘female’ connector sluit je simpel en snel een extra stuk kabel aan."

Stap 1: aanleggen Lightpro

Rol de kabel langs de verschillende lampen/armaturen door de tuin heen. Draai vervolgens de connector open, leg hier de kabel in en draai de connector weer dicht.

Stap 2: installatie Lightpro

Pak vervolgens de kabel die vastzit aan de lamp en sluit deze aan op de connector, draai deze vervolgens goed aan. Gefeliciteerd, u heeft uw 12 volt tuinverlichting geïnstalleerd. 

lightpro installeren

Al onze producten worden in eigen beheer ontwikkeld en op basis van OEM in China vervaardigd. Er is dagelijks intensief contact met onze Chinese partners en zowel daar als hier in Hengelo vinden er voortdurend testen en controles plaats.

Op alle producten van Lightpro geven we vijf jaar garantie. En mocht een lamp buiten de garantietermijn toch problemen geven, dan doen we daar niet moeilijk over. Onze service houdt niet op bij de aankoop, maar begint daar pas.” Lightpro wordt exclusief geleverd voor de professional en is rechtstreeks bij Inkoopgilde te verkrijgen. 

Uitgebreid assortiment

Lightpro heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor het opstellen van een lichtplan. "In onze folder wordt een scala aan mogelijkheden gegeven, allemaal LED verlichting. De hovenier heeft de keuze uit diverse kabellengtes en transformator sterktes en een grote diversiteit aan lampen en spotjes in verschillende wattages. 

Wist u dat: De Lightpro connector op de GaLaBau beurs in Nürnberg in 2016, Europa’s toonaangevende vakbeurs voor tuin en landschap, de innovatie Award 2016 heeft gewonnen?

Verwante informatie

Lightpro brochure

Download: Lightpro brochure 

Aanleg

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Recensies

recensies, reviews lightpro

Lees meer: aanbevelingen Lightpro

inkoopgilde 

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig 12 volt tuinverlichting bij Inkoopgilde. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan snel en eenvoudig in onze webshop!

Tuinverlichting kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op 12 volt tuinverlichting

De gemiddelde besparing van leden op verlichting is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!