Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Rupsenval.nl

Rupsenval is een nieuw product waarmee het probleem van de processierups op een natuurvriendelijke manier op een zeer eenvoudige manier kan worden aangepakt. De rupsenval vangt de rupsen als zij in processie via de boomstam naar beneden gaan in een zak op. Aangezien de rupsen in dat stadium nog geen brandharen hebben, kan deze zak probleemloos worden weggehaald en afgevoerd worden bij het restafval. Rupsenval verkoopt online twee soorten rupsenvallen voor bomen met een omtrek tot 1,5 meter en bomen met een omtrek tot 3 meter. Daarnaast is het ook mogelijk rupsenvallen op aangepaste maat te bestellen.

Natuurlijke bestrijding van de processierups

De vallen van Rupsenval zijn volkomen natuur-, dier en milieuvriendelijk en bovendien nog duurzaam ook. De val kan namelijk meerdere keren, zelfs meerdere jaren worden gebruikt. Alleen de zak moet worden vervangen. Het product is gemaakt van gerecycled materiaal. Er wordt voor het gebruik van de val niet gewerkt met giftige stoffen. Het is dan ook een veel beter alternatief dan bestrijding van de rups met chemicaliën of het kappen van de bomen. De rupsenval voorkomt het ontstaan van laaghangende nesten en grondnesten en dat heeft vervolgens weer een gunstige werking op het remmen van de voortplanting.

Naast de rupsenval verkoopt de webshop ook andere artikelen waarmee je het probleem van de eikenprocessierups op natuurlijke manier kunt aanpakken:

 • Nestkasten voor mezen en spreeuwen.
 • Zaaimengsels voor bloemen en planten voor het aantrekken van natuurlijke vijanden.
 • Feromoonvallen voor het vangen van (mannelijke) processievlinders.
 • Mezen, spreeuwen, sluipwespen, spinnen en bepaalde vogels zijn natuurlijke vijanden van de precessierups. Met het plaatsen van nestkasten en het zaaien van bloemen en planten bevorder je de aanwezigheid van deze natuurlijke vijanden.

  Rupsenvallen plaatsen moet voor april!

  Het is heel belangrijk dat de rupsenvallen voor de maand april geplaatst worden. Dat is namelijk de periode dat de eitjes van de processierups uitkomen. Als de rupsen zich vervolgens via de stam naar beneden verplaatsen, worden ze in de korf van de val opgevangen. Hier kruipen ze verder de opvangzak in. Als de zak vol is, kan hij veilig worden verwijderd en vervangen. De rupsenval zelf hoeft niet verwijderd te worden. Deze kan het jaar erop weer opnieuw worden gebruikt met het plaatsen van een nieuwe opvangzak.

  Over Rupsenval.nl

  Rupsenval.nl is een initiatief van twee broers uit Twente, Jeffrey en Collin van den Dolder. Het concept van de rupsenvallen hebben de twee Twentenaren ontwikkeld aan de hand van een Portugees voorbeeld toen zij daar op vakantie waren. De broers hebben het nagemaakt en het bleek ook in Nederland te werken. Het is geen honderd procent oplossing, maar aangezien er nog geen beter - milieuvriendelijk- alternatief is bedacht, menen de broers dat het plaatsen van een rupsenval voor 70 procent minder overlast gaat zorgen, zonder dat er bomen voor gekapt hoeven te worden of chemische middelen moeten worden ingezet. Rupsenval is een samenwerking aangegaan met diverse gemeenten, waaronder Breda, die de rupsenvallen van het bedrijf in 2020 breed gaan inzetten en actief gaan monitoren. Daaruit zullen dan de cijfers bekend worden in hoeverre de rupsenvallen op grote schaal functioneren.

  Contactgegevens:

 • E-mail: info@rupsenval.nl
 • Telefoon: + +31 (0)6 23 74 98 66 en/of +31 (0)6 50 80 70 22
 • Website: www.rupsenval.nl